Vinttiremontti, osa 2

Vintin muututtua sisätilaksi alkoi huoneiden rakentelu. Ai niin, ensin piti saada hormi kuntoon. Oikea järjestys olisi ehkä ollut kunnosta...

Vintin muututtua sisätilaksi alkoi huoneiden rakentelu. Ai niin, ensin piti saada hormi kuntoon. Oikea järjestys olisi ehkä ollut kunnostaa se ennen kuin lattia tehtiin, mutta tulipa tehtyä väärässä järjestyksessä!
Piipussa on hormivaraus lasten huoneen puolella, joten juuri siitä syystä emme asentaneet vielä tässä yhteydessä tulisijaa yläkertaan. Mikäli joskus haluamme vinttiinkin tulisijan, on lattia vahvistettu valmiiksi ja hormiyhteyden voi helposti avata.
Hormiin siis tehtiin korjausmuurauksia ja kokonaisuus siistittiin laastilla. Poistoilmahormeista tehtiin pyöreät, sillä niihin asennettiin tähtiventtiilit. Lopuksi hormi sai pintaansa valkoisen itse tehdyn öljymaalin.
Korvausilma puolestaan johdetaan huoneisiin ulkoseinältä vanhanaikaisista räppänöistä. Valurautaiset Högforsit löytyivät Tamminaulasta Nousiaisista. Talossamme on painovoimainen ilmanvaihto ja sama linja tietenkin jatkuu yläkerrassa. (Kuvassa näkyvä tähtiventtiili on vaatehuoneen ilmanvaihto.)
Varsinaisia väliseiniä rakennettiin vain kaksi. Rappusten ja lastenhuoneen väliin nousi yksi seinä. Lastenhuone ja pieni aula muodostavat yhtenäisen tilan, eli niiden väliin ei tullut ovea. Ajatus ahtaasta pimeästä käytävästä ei houkuttanut.
Toinen pieni väliseinä tuli lastenhuoneen ja vanhempien makuuhuoneen väliin. Siihen asennettiin myös vintin ainoa väliovi. Toiselta puolen ovea huonetta rajaa hormi ja hormin toiselle puolen tehtiin vaatekaappi mikä samalla toimii seinänä.
Tässä sama ovi aulan puolelta. Hormiinkin on jo asennettu tähtiventtiili.

You Might Also Like

0 kommenttia

Flickr Images