Uusi ruokakomero eli keittiöremontin alku

Tässä on meidän keittiömme nurkka viime maanantaina. Toisin kuin ihmiset yleensä, me emme aloittaneet remonttia keittiöstä. Tai, ollaanhan m...

Tässä on meidän keittiömme nurkka viime maanantaina. Toisin kuin ihmiset yleensä, me emme aloittaneet remonttia keittiöstä. Tai, ollaanhan me siellä jotain tehty; tuotu puuhella ja vaihdettu kaapit vanhempiin. Ei siis uudempiin, vaan vanhempiin. Se tuntuu olevan johtava teema remonteissamme; ei tuoda uudempaa tilalle vaan otetaan askel taaksepäin. Kakluunit toimiviksi, puuhella takaisin, puulattia esiin, vanhat ikkunat kuntoon, muovimaalit pois ja niin edelleen. Ei kuitenkaan ole itsetarkoitus muuttaa kolmekymmentäluvulle, vaan satumme pitämään vanhemmasta estetiikasta. Vanhaan taloon lisäksi sopii oman aikakautensa ratkaisut. Usein sadan vuoden takaiset konstit myös ovat edelleen toimivia ja sopivat myös tähän päivään.

Takaisin keittiöön. Meillä on ensi viikolla luvassa vihdoin keittiöremontti. Oikein putkien uusimisen kanssa! Keittiö on tähän saakka jäänyt vintin rakentamisen jalkoihin, koska keittiössä on pystynyt toimimaan, ilman lisäneliöitä ei. Nyt kun vintti on valmis (raporttia seuraa!), pääsemme etenemään keittiön kanssa. Ensi viikolla nurkassa nököttävä lämminvesivaraaja poistetaan ja uusi asennetaan vanhaan autotalliin mikä sijaitsee suoraan keittiön alapuolella. Näin saamme keittiön siistittyä ristiin rastiin vaeltavista putkista ja vesivaraajasta. Samalla uusitaan kaikki käyttövesiputket eli myös vessa saa uuden putkiston. Viemäriremontti saa vielä odottaa.
Samalla kun tekniikkaa uusitaan pääsemme myös pintojen pariin. Koko keittiöön tulee helmipontista puolipaneeli ja yläosaan tapetti. Uuden työtason myötä työskentelytilaa tulee lisää. Huonekalut lähtivät vintin valmistumisen myötä liikkumaan, ja näin ollen todella epäkäytännöllinen lipasto missä olemme säilyttäneet ruokatarpeita siityi olohuoneeseen. Kuivatavaroita varten mieheni rakensi tällä viikolla nurkkaan skafferin eli ruokakomeron. Sellainen sisään käveltävä malli olisi ollut ihana, mutta eipä tähän keittiöön sellainen olisi järkevästi mahtunut. Aika paljon ruokaa tuo kulmakaappimallikin sisäänsä syö!
Kaappi on tehty helmiponttipaneelista ovineen päivineen. Yläovi jäi vielä tällä viikolla tekemättä. Seinistä kuorittiin upeaa puukuvioista helltex-levyä ja katosta styroksilaattoja. Kunhan putkityöt on tehty aiomme poistaa loputkin levyt. Seiniin on tulossa uutta pintaa joka tapauksessa mutta katon joudumme maalaamaan, sen verran rujoa jälkeä jää kun pahviin liimattua styroksia repii irti. Lattia kaipaisi myös uutta maalikerrosta mikä olisi oikeasti vaaleanharmaa eikä noin valkoinen kuin tämä meidän nykyinen vaaleanharmaamme.
Laitan tähän loppuun vielä kuvan meidän hienosta industrial-henkisestä designkeittiöstä niin ymmärrätte miksi olen innoissani muutoksesta. Suunta voi olla vain parempaan päin!
(Kaapit ovat muuten oikeasti turkoosit, joku innokas on vaan käynyt värittämässä ne kuvaan keltaiseksi...)

You Might Also Like

0 kommenttia

Flickr Images