Lehtikaalipastaa

Lehtikaalipasta on meidän kesäinen pikaruokamme. Se on hyvää, nopeaa valmistaa ja koko perhe syö sitä. En ole aivan varma mistä olen alkup...

Lehtikaalipasta on meidän kesäinen pikaruokamme. Se on hyvää, nopeaa valmistaa ja koko perhe syö sitä. En ole aivan varma mistä olen alkuperäisen reseptin joskus lukenut, mutta tällainen siitä on meidän käytössämme muokkautunut:

  • kokonainen valkosipuli 
  • 1-2 sipulia 
  • 10-20 lehtikaalin lehteä riippuen niiden koosta
  • kourallinen cashew-pähkinöitä
  • runsaasti aurinkokuivattuja tomaatteja 
  • tuoretta tai kuivattua chiliä
  • ripaus pippuria ja suolaa
  • parmesaania
  • 2 dl kermaa
  • pastaa keitettynä hyvin suolatussa vedessä
  • sitruunan mehua annoksen päälle
Pilkotut valkosipulit, sipulit ja lehtikaalit paistetaan öljyssä. (Lehtikaaleista kannaattaa poistaa kova lehtiruoti!) Itse käytän yleensä aurinkokuivattujen tomattien öljyä kun purkki sattuu olemaan siinä käsillä. Paiston edetessä lisätään pähkinät, tomaatit ja mausteet. Pastavesi kannattaa laittaa ajoissa kiehumaan, sillä paistaminen on melko nopeaa.

Kun lehtikaalit ovat pehmenneet lisätään seokseen pastan keitinvettä pari-kolme kauhallista. Hyvä tuntuma löytyy kokeilemalla; jos ruoka jää liian kuivaksi voi nestettä seuraavalla kerralla lisätä tai toisinpäin. Raastettu parmesaani (itse laitan melkein kokonaisen paketin, semmoisen kolmion) lisätään kuumaan kastikkeeseen ja kun juustokin on sulanut lisätään noin kaksi desiä kermaa. Kermaan pätee sama kuin veden määrään.

Valutetut pastat lisätään lehtikaaliseokseen ja tarjotaan heti. Annoksen päälle pirskotellaan sitruunaa, sillä se taittaa hieman lehtikaalin karvautta.

Tästä määrästä syö meillä kaksi aikuista ja kolme lasta ja yleensä ripaus jää seuraavan päivän lounaalle yhdelle aikuiselle ja lapselle. Tai sitten voi kutsua pari ruokavierasta ja saa kaiken tuhottua kerralla!

Vinkkejä:

  • alkukesällä sipuliksi käy aivan yhtä hyvin varrellinen varhaissipuli, lisää niitä vain enemmän
  • osan lehtikaalista voi korvata palmukaalilla
  • itse kuivatut tomaatit ruoan seassa ovat erityisherkullisia
  • lehtikaalin kasvatus itse on helppoa, sillä se kestää kaalikoiden ja muiden ötököiden hyökkäyksiä paremmin kuin muut kaalikasvit. Itse kasvattaessa kannattaa kokeilla myös erilaisia lajikkeita kuten violettia lehtikaalia ja mustakaalia eli palmukaalia


You Might Also Like

0 kommenttia

Flickr Images