Avomaankurkut talteen

Nyt viimeistään on aika säilöä avomaankurkkuja. Meillä on tänä vuonna ollut hyvä kurkkuvuosi. Pikkuisia kurkkuja on syöty leivän päällä ja...

Nyt viimeistään on aika säilöä avomaankurkkuja. Meillä on tänä vuonna ollut hyvä kurkkuvuosi. Pikkuisia kurkkuja on syöty leivän päällä ja salaatissa mielin määrin. Elokuun ja syyskuun vaihteessa kurkut pääsivät paisumaan ja säilöin muutaman purkin säilöön. Koska liioittelen helposti yritin pysyä hilllityissä määrissä sillä meillä on vielä viimevuotisiakin kurkkuja jäljellä.
Tästä pesuvadillisesta kurkkuja tuli noin kymmenen litraa viipaleita. Teen yleensä säilykkeet viipaleina sillä syömme kurkkuja lähinnä leivän päällä. Joulun rosolliin riittää kun säilöö pari purkkia kokonaisia kurkkuja.
Ladon viipaleet purkkeihin vuorotellen mustaherukanlehtien ja tillinkukintojen kanssa. Tänä vuonna oli huono tillivuosi ja kukintoja oli vähänlaisesti. Toivottavasti se ei haittaa lopputuloksessa! Sekaan voi laittaa myös yrttejä oman maun mukaan, esimerkiksi salviaa ja timjamia, ja valkosipuliviipaleiden kanssa saa valkosipulikurkkuja.

Liemen teen muistisäännöllä 1:1:2 eli yksi osa etikkaa, yksi osa sokeria ja kaksi osaa vettä. Suolaakin laitetaan, esimerkiksi tämän määrän säilömiseen käytin puolentoista litran etikkapullon ja suolaa lisäsin noin 2,5 desiä. Itse laitan sekaan myös kokonaisia valkopippureita ja joskus sinapinsiemeniä. Kokeilemalla erilaisia yhdistelmiä löytyy juuri se oma suosikki!

You Might Also Like

0 kommenttia

Flickr Images